Melirik Kumpulan Pantun Lucu Bahasa Jawa untuk Menghibur Hati

Ceriakan hari Anda dengan membaca pantun lucu bahasa Jawa. Berikut ini kumpulan pantun lucu bahasa jawa yang bisa Anda baca untuk menghibur hati.
Image title
8 Desember 2022, 22:13
Pantun Lucu Bahasa Jawa
Unsplash
Ilustrasi, dua anak menahan tawa.

Dalam hidup pasti ada saat di mana Anda merasa sedih karena suatu masalah. Namun, daripada terus larut dalam kesedihan, Anda sebaiknya perlu mencari cara untuk membuat diri untuk kembali ceria. Salah satunya, dengan membaca pantun lucu.

Membaca pantun lucu terutama dalam bahasa Jawa bisa menjadi cara terbaik untuk mengembalikan keceriaan Anda. Pantun merupakan salah satu bentuk karya sastra, yang memang dibuat dengan tujuan menghibur. Ada banyak pantun lucu bahasa Jawa yang bisa Anda baca.

Pantun Lucu Bahasa Jawa

Berikut ini adalah kumpulan pantun lucu bahasa Jawa, yang terdiri dari 2 baris, dan 4 baris

1. Contoh Pantun 2 Baris

Contoh 1

Buto ijo, mangkat sekolah

Ra nduwe bojo, ora masalah

 

Contoh 2

Saiki dino kemis wayahe mbayar utang,

Lelaki tanpa kumis, bagai langit tanpa bintang.

 

Contoh 3

Entut mambu marai ribut,

Kadung mlebu, males rep ndudut.

Contoh 4

Sing iki kembang, sing iku beling,

Sing kene sing sayang, sing kono sing hepi ending.

 

Contoh 5

Jaran kepang ora tau rewel,

Golek duit iku gampang, entuke sing angel.

 

Contoh 6

Montor Jepang mesine ulet,

Ngutangi gampang, nagihe sing mbulet.

 

Contoh 7

Yen duwe jaran, ojo dikasari,

Awale njaluk saran, akhire dipacari.

 

Contoh 8

Pohon gedhang dicacah telu

Cintaku terhalang kumise bapakmu

 

Contoh 9

Nelongso hati iki rasane

Sing tak tresno ono sing duwe

 

Contoh 10

Sego pecel mangan karo tempe

Duwit ra nyekel pacar ra duwe

 

Contoh 11

Jogja malang sidoarjo

Kadung sayang ora wani kondo

 

Contoh 12

Tuku ninja jebule milih vespa

Uwes tresna nanging ono wong liya

 

Contoh 13

Ngarit suket, karo merem,

Yen ora rapet, aku ra marem.

 

Contoh 14

Mobil macet, ra isoh balapan,

Raine pucet, urung sarapan.

 

Contoh 15

Jangan bayem, lawuh krupuk,

Disawang ayem, tapi atiku remuk.

 

Contoh 16

Jangan nget-ngetan ora indah,

Yang dirindukan malah pindah.

 

Contoh 17

Tuku mangan, adohe tutuk Jerman,

Ora perlu menawan, sing penting isoh golek sandang pangan.

 

Contoh 18

Kresek-kresek dalam ember,

Hidungmu pesek, lambemu dower.

 

Contoh 19

Neng pandan tuku ronde,

Nelpon gendakan, kleru bojone.

 

Contoh 20

Kloso pandan taline limo,

Arepo udan, tetep makaryo.

 

Contoh 21

Mangan intip, karo klopo,

Dadi wong urip, usahao.

 

Contoh 22

Kesel kerjo iso dadi lebur dosa

Nek niate badan Lillahi Ta’ala

 

Contoh 23

Manuk emprit menclok pager

Mulang murid murih pinter

 

Contoh 24

Dolan iku sesok rame sesok sepi

Yen sangguh yo lakoni, ra sanggup ditinggal ngopi

 

Contoh 25

Ngasah arit nganti landhep

Dadi uwong kudu sregep

 

Contoh 26

Tawon madu ngisep sekar

Calon ibu kudu sabar

 

Contoh 27

Kembang suket mekar pas sore

Awakku mumet mikir e kowe

2. Contoh Pantun 4 Baris

Contoh 1

Sego liwet, lawuhe jlantah

Sega rawon, kurang uyah.

Ampun tanglet kapan nikah,

Pacar mawon, kulo dereng gadah.

 

Contoh 2

Manuk glathik nuthuli padi

Mabur limo teko ping pitu

Luweh becik netepi janji

Luwih alo janji sing palsu

 

Contoh 3

Nggelar kloso, lungguh wong papat

Dino selasa, ayo semangat.

Gatotkoco mangan gombong,

Nek kekonco, ojo mung trimo ndomblong.

Contoh 4

Isuk-isuk goreng kentang

Direndem bumbu kakean banyu

Dadi wong ojo suka nantang

Yen diwaneni ojo mlayu

 

Contoh 5

 Nek wes duwe sukurono

Nenk durung teko entenono

Nek wes lungo yo lalekno

Nek ilang cepet ikhlasno

 

Contoh 6

Sego ponar karo sambal

Dimangan penganten anyar

Dadi murid ojo nakal

Kudu duwe ati sabar

 

Contoh 7

Niat kerjo, ora golek perkoro,

Niat golek rejeki, ora golek rai,

Niat golek dhuwit, ora golek penyakit.

 

Contoh 8

Jangan kates jumlah e papat

Tuku jamu dicampur lan madu

Wes ora usah kakean sambat

Jodohmu iku sebenere awakku

 

Contoh 9

Mas Tejo tuku belati

Belati digawe motong gurami

Masio kowe nyangkal ning ati

Awakku pancen cinta mati

 

Contoh 10

Nyiram wedhus kangngo banyu

Wedhuse mlaku kecocok paku

Ora ngurus opo Jawabmu

Pokok awakku tetep I love you

Contoh 11

Golek paku nang omah e Santi

Kanggo nyambung kayu rapet

Kowe ojo sampe nganti lali

Mergo awakku tresno banget

 

Contoh 12

Seje buku, seje ilmu,

Seje ngelmu, seje guru.

Seje guru, seje penemu,

Seje penemu, seje sing diguyu.

 

Contoh 13

Malem jumat udan gerimis

Enak gawe ngopi mangan gorengan

Tak sawang mesem e pancen manis

Sayang koe ra gelem dijak balikan

 

Contoh 14

Isuk-isuk cuaca cerah

Golek kerjoan sing barokah

Koncone wes ampun nikah

Lah awakku ngelamar ae susah

 

Contoh 15

Dino Sabtu iku yo malem Minggu

Lungo dolanan bareng pasangan

Rindu menyayat arep ketemu

Tapi yo kelingan wes dadi mantan

 

Contoh 16

Dolan nang Semarang

Tanggal limo las

Wis kadung sayang

Ora digagas

 

Contoh 17

Suwe ora mangan ketan

Ketan dicampur durian

Suwe ora ketemu mantan

Ketemu pisan bagi undangan

Contoh 18

Buah klopo digawe jus

Dicampur susu ambek madu

Sing jomlo gawe status

Malam Minggu jare klabu

 

Contoh 19

Sore-sore mangan buah duku

Mangan karo kue putu

Delok awakmu loro atiku

Dadi mantan pancen luwih ayu

 

Contoh 20

Main sepedaan kecocok paku

Ban e bocor malah diguyu

Senajan kowe ninggalke aku

Tetep tak sayang sak kuate atiku

Editor: agung
News Alert

Dapatkan informasi terkini dan terpercaya seputar ekonomi, bisnis, data, politik, dan lain-lain, langsung lewat email Anda.

Dengan mendaftar, Anda menyetujui Kebijakan Privasi kami. Anda bisa berhenti berlangganan (Unsubscribe) newsletter kapan saja, melalui halaman kontak kami.
Video Pilihan

Artikel Terkait